Składniki:
- 2 szklanki ugotowanego w wodzie z 2 łyżkami cukru makaronu (najlepiej świderki)
- opakowanie serka wiejskiego
- owocowy dodatek (truskawki/ wiśnie/ wiśnie w żelu/jagody / maliny/ lub inny przypadający do gustu)
- 1-2 łyżeczki cukru wanilinowego
- płatki migdałów
Serek wiejski łączymy z cukrem wanilinowym, owoce miażdżymy widelcem, lub jeżeli są duże, kroimy na jak najmniejsze kawałki, płatki migdałów prażymy chwilkę na patelni na niezbyt dużym ogniu.
Do miseczki dajemy kolejno warstwy: 1 szkl. makaronu - 1/2 opakowania serka wiejskiego - połowę owoców - połowę płatków migdałów
W ten sposób tworzymy 2 warstwy pysznego deseru.
Smacznego :)
Kret będzie żarł :D
OdpowiedzUsuńHaha no, to przepis specjalnie dla niego ;p
OdpowiedzUsuń