niedziela, 11 listopada 2012

Najlepsze kanapki na świecie

Do szkoły, do pracy, w podróż... Taka kanapka może zaspokoić głód i zamienić zwykły rytuał posiłku w chwilę przyjemności dla podniebienia.

Składniki (na jedną kanapkę):
  • 1 kromka pieczywa ciemnego
  •  pół garstki mieszanki sałat (dobra jest mieszanka sałat z biedronki)
  • plasterek sera żółtego
  • plasterek szynki koniecznie drobiowej lub polędwicy łososiowej
  • plasterek pomidora
  • łyżka kukurydzy z puszki
  • łyżka prażonej cebulki
  • łyżeczka majonezu
  • łyżka sosu śródziemnomorskiego
Sposób wykonania:
Kromkę dzielimy na pół, I część smarujemy majonezem, II zostawiamy do przykrycia. Na spód posmarowanej kromki układamy kolejno: troszkę mieszanki sałat, plasterek sera, plasterek szynki, plaster pomidora, kukurydzę, cebulkę, całość polewamy sosem, przykrywamy drugą połówką kromki i gotowe :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz