sobota, 10 listopada 2012

Makaron z serkiem wiejskim

Przepis, który właśnie podam jest najlepszy dla osób, które ćwiczą i które chcą przybrać na masie...

Składniki:
  • 2 szklanki ugotowanego w wodzie z 2 łyżkami cukru makaronu (najlepiej świderki)
  • opakowanie serka wiejskiego
  • owocowy dodatek (truskawki/ wiśnie/ wiśnie w żelu/jagody / maliny/ lub inny przypadający do gustu)
  • 1-2 łyżeczki cukru wanilinowego
  • płatki migdałów
Sposób wykonania:

Serek wiejski łączymy z cukrem wanilinowym, owoce miażdżymy widelcem, lub jeżeli są duże, kroimy na jak najmniejsze kawałki, płatki migdałów prażymy chwilkę na patelni na niezbyt dużym ogniu.
Do miseczki dajemy kolejno warstwy: 1 szkl. makaronu - 1/2 opakowania serka wiejskiego - połowę owoców - połowę płatków migdałów
W ten sposób tworzymy 2 warstwy pysznego deseru.

Smacznego :)


2 komentarze: