czwartek, 5 listopada 2015

Spaghetti ze szpinakiem

Nie każdy lubi szpinak. Mimo, że jest zdrowy i pyszny, wiele osób nie potrafi go przygotować, dlatego dzielę się z Wami przepisem na pyszne spaghetti ze szpinakiem. Przygotowany w ten sposób szpinak jest smaczny, wyrazisty w smaku i pasuje do praktycznie każdego dania jako super dodatek. Można go podawać do ziemniaków, ryżu, makaronu czy też samego mięsa, ja natomiast wybrałam mój ulubiony klasyk :)

Składniki:


  • opakowanie makaronu 
  • 1 opakowanie mrożonego szpinaku
  • 150 ml śmietanki 30%
  • 5 ząbków czosnku wyciśniętego przez praskę
  • serek camembert/brie (1 opak.) lub ser typu feta (1/2 opak.)
  • pieprz, vegeta do smaku

Sposób przygotowania:

Szpinak rozmrozić, podsmażyć. Dodać czosnek, śmietankę i ser. Wszystkie składniki dokładnie połączyć i mieszać cały czas aby śmietanka się nie zważyła. Kiedy konsystencja stanie się gęstsza a woda odparuje, należy wg uznania dodać pieprz i vegetę. Tak przygotowany szpinak można podać z ugotowanym al dente makaronem. Smacznego :)


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz