środa, 23 marca 2016

Lekkie śniadanie fit studenta

Ten post jest poświęcony dla osób, które preferują lekkie szybkie, ciepłe śniadania, aczkolwiek jest to też dobra alternatywa na deser, ponieważ danie to smakuje wyśmienicie zarówno na ciepło jak i na zimno.

Składniki:


  • 300 ml mleka kokosowego
  • garść płatków ryżowych błyskawicznych
  • 1 czubata łyżka budyniu bananowego
  • opcjonalnie cukier waniliowy dla tych, którzy lubią bardzo słodkie śniadania

Sposób przygotowania:

Do garnka wlewamy mleko wymieszane z budyniem (i cukrem jeśli ktoś preferuje), dodajemy płatki ryżowe, gotujemy aż płatki zmiękną i całość zgęstnieje. Danie można podawać ze świeżymi owocami (ja polecam banany lub truskawki) zarówno na ciepło jak i na zimno. Smacznego! ;)


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz